Снимка: Петър Волгин, фейсбукЖурналистът Петър Волгин направи интересен коментар за бъдещето

...
Снимка: Петър Волгин, фейсбукЖурналистът Петър Волгин направи интересен коментар за бъдещето
Коментари Харесай

Петър Волгин: С Джо Байдън като президент САЩ няма да се превърнат в това, което бяха при Буш-син и Обама

Снимка: Петър Волгин, фейсбук

Журналистът Петър Волгин направи забавен коментар за бъдещето на Съединени американски щати с президент Джо Байдън. Както е известно, до часове се очаква Байдън публично да бъде разгласен за нов президент на страната.

Дълбоко бъркат всички, които считат, че когато Джо Байдън стане президент, Съединените щати мигновено ще се трансфорат в това, което бяха при Джордж буш-син и Барак Обама. Че една загуба на Тръмп, ще значи нов подем на демократичния глобализъм и неограничения американски интервенционизъм. Тези, които фактически мислят по този начин, нищо не се разбрали от това, което се случва в света през последните години. Включително и в Америка. Преди четири години Доналд Тръмп завоюва президентските избори, не тъй като е някакъв политически талант. Спечели ги, тъй като най-добре олицетворяваще един метод на мислене, харесван от от ден на ден хора. Тези хора желаеха страната да престане да прахосва своите запаси за неразбираеми задачи в чужбина и да се заема главно с решаването на вътрешните проблеми. Искаха елитът да излезе от демократичния пашкул и най-сетне да заживее в действителността. Беше им писнало от „ вашингтонското тресавище “ и желаеха отпред на страната да застане някой, който ще може да го пресуши. Доналд Тръмп най-добре отговаряше на този облик. И по тази причина беше определен.

През идващите четири години дълбоката страна в Съединените щати, т.е. демократичното статукво от политици, медии, анализатори, направи всичко допустимо, с цел да накара хората да повярват, че новият американски президент е нещо приблизително сред Хитлер и Чикатило. Имаше безчет подправени обвинявания против него, имаше даже процедура по импийчмънт. В самото навечерие на изборите гласоподавателите бяха заливани с проучвания, съгласно които Байдън води с до 10 %, че се чака да размаже настоящия президент и че демократите без проблем ще завоюват съкрушително болшинство в Камарата на представителите и в Сената. Е, нищо от това не се случи. Да, Джо Байдън най-вероятно ще завоюва, само че това ще бъде победа, която поражда доста въпросителни. Най-вече поради съмнителната почтеност на подадените по пощата гласове за него.

А самият Байдън е класическо въплъщение на политическото статукво. От половин век е в политиката. С всички произлизащи последствия. Включително и с по този начин добре познатата в България шуробаджанащина. Бидейки американски вицепрезидент, баща Байдън уреди сина си Хънтър на високоплатена работа в „ Бурисма “, най-голямата частна енергийна компания в Украйна. Хънтър Байдън не разбираше нищо от енергетика, само че когато татко ти е вицепрезидент, това няма никакво значение. А когато тогавашният украински основен прокурор Виктор Шокин стартира да проверява непозволените дейности на „ Бурисма “, баща Байдън заплаши, че в случай че прокурорът не си отиде, той персонално ще спре траншът за Украйна в размер на един милиард $. И Шокин си отиде.

А в този момент индивидът, който изнудваше цяла страна с настояването да бъде спряно следствие против компания, в която работи синът му, ще бъде идващият американски президент. Честито на всички тези, които твърдяха, че Тръмп нямал нужния морал за този висок пост. Явно Байдън е свръхморален. Джо Байдън беше определен за претендент на демократите не тъй като има някакви забележителни качества. Като типичен дълготраен хлъзгав политик, той може да се променя като хамелеон. Байдън съставлява една неразбираема картинка, която всеки може да оцвети съгласно желанията си. Крайнолевите ще си го нарисуват като герой против расизма, а по-умерените ще си го показват като спокоен и балансиран общественик. А тези, които вложиха в него, имат едно само предпочитание – да върне страната във времето на неограничаваните от нищо пазарен фундаментализъм и американска надмощие.

И точно тук бранителите на дългогодишното статукво бъркат. Ама доста бъркат. Съединените щати, а и целият свят, в никакъв случай няма да се върнат към оня модел отпреди 10 години. Говоря за модела, при който всичко се взема решение от пазарите, мегакорпорациите и наднационалните институции, а страните са безмозъчни реализатори на техните стремежи. Нормалните хора, и в Америка, и в други страни, към този момент вярваат доста повече на националните страни, а не на някакви наднационални структури, населявани от анонимни служители с измити физиономии. Хората повече не желаят да бъдат пешки в ръцете на демократичните кукловоди. Ето по тази причина гласоподават за политици като Борис Джонсън или Доналд Тръмп. За да разритат статуквото.

И в действителност, статуквото към този момент е по този начин разритано, че никой не е в положение да го възвърне. То е в положението на оня толкоз известен воин от британските детски стихчета Хъмпти-Дъмпти, който пада от стената и цялото кралско войнство не е в положение да върне предходния му образ. Статуквото от времената преди Тръмп да стане президент в никакъв случай няма да се върне. Америка е велика страна и ще продължи напред. И колкото по-бързо се откаже от демократичните извращения и претенциите за световно владичество, толкоз по-далеч ще стигне, съобщи Волгин в предаването " Политически Некоректно " по БНР.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР